ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Ο Κώστας  Σπυρόπουλος γεννήθηκε στο Κοπανάκι Μεσσηνίας,το 1985.Τελείωσε την Ελληνογαλλική Σχολή,είναι πτυχιούχος ΙΕΚ Πληροφορικής,και σπούδασε επίσης σε δραματική σχολή,καθώς παράλληλα έκανε μαθήματα ορθοφωνίας και σκηνογραφίας…Μαθήτευσε δίπλα στον Καταξιωμένο καραγκιοζοπαίχτη και πατέρα του Θανάση Σπυρόπουλο,διδάσκοντας του να ζωγραφίζει και να σκαλίζει αλλά και την τέχνη του Θεάτρου Σκιών. Στα 8 του χρόνια έδωσε την πρώτη του παράσταση στο Φεστιβάλ Καραγκιοζοπαιχτών του Μάνθου Αθηναίου και δέχθηκε τα συγχαρητήρια τους.Τον Φεβρουάριο  2012 έπαιξε στο Μεγάλο Φεστιβάλ της Σλοβενίας παρουσιάζοντας την Ελληνική τέχνη του Καραγκιόζη.Τον Μάιο του 2012 έκανε την πρώτη του έκθεση φιγούρας με 350 διαφορετικές φιγούρες και 50 ρεκλάμες στην Κύπρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Παιδικό Μουσείο της Κύπρου,όπου έπαιξε και 5 παραστάσεις στην Λευκωσία!!! Έπαιξε το 2013 στο Φεστιβάλ Μανθου Αθηναίου, στο Άλσος Ν.Σμύρνης,στο 1ο Φεστιβάλ του Πανευρωπα¨ι¨κου Σωματείου το 2014,στο Φεστιβάλ Πανελληνίου Σωματείου θεάτρου σκιων,το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ν.Ιωνια Αττικής το 2017,στο Φεστιβάλ  «Σπαθαρεια» στο Μαρούσι Αττικής το 2018 και τέλος, το 2019 στο θέατρο Άλσους στο Γαλάτσι στο φεστιβάλ προς τιμην του πατέρα και δασκάλου του,Θανάση Σπυρόπουλου!!!

Είχε την τύχη να γνωρίσει και να συμμετέχει ως βοηθός σε παραστάσεις αρκετών παλαιών καραγκιοζοπαιχτών,όπως τον Μανθο Αθηναίο στη Νέα Σμύρνη το 1995,τον Ασπιώτη στη Λάρισα το 1997,τον Γιάνναρο στην Πάτρα το 2001,τον Μίμη Μάνο στην Καλαμάτα το 2010,κ.ά.

Τα Χριστούγεννα του 2018,παρουσίασε το Σύγχρονο Θέατρο σκιών «Του μπερντέ τα παραμύθια» στο θέατρο Χυτήριο…Μια διαφορετική παράσταση, όπου το παραμύθι ενώνεται με το θέατρο σκιών,με σύγχρονες φιγούρες που κινούν δάχτυλα,ανοιγοκλείνουν μάτια και στόμα !!!Είχε την τιμή να συνεργαστεί με γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές,οι οποίοι έδωσαν τις φωνές τους για τις ανάγκες της παράστασης  όπως,τον Κρατερό Κατσούλη,τον Γιώργο Μακρή, τον Γιώργο Λιανό,την Τίσσα Βασιλάκη,κ.ά.

Συνεχίζει να παρουσιάζει την δουλειά του στα δύο μόνιμα Θέατρα του,όντας ενας από τους καλύτερους νέους καραγκιοζοπαίχτες.

Το 2019 συνεργάστηκε με τη σπουδαία ηθοποιό και συγγραφέα, Ξένια Καλογεροπούλου,και τον Θανάση Σπυρόπουλο,στην παράσταση «Η Ιστορία του Καραγκιοζη»,που παίζεται στα σχολεία!!! Σήμερα ο Κώστας  Σπυρόπουλος,παίζει παραστάσεις σε σχολεία, σε εκδηλώσεις και σε Θέατρα με μεγάλη επιτυχία!!!Είναι αντιπρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Σωματείου Θεάτρου σκιών, με σκοπό τη διάδοση και η διάσωση της τέχνης του Ελληνικού θεάτρου σκιών!!!

Κλείνοντας σε κάθε δήλωση του επισημαίνει λέγοντας: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δάσκαλο και πατέρα μου Θανάση Σπυρόπουλο για την υπομονή και επιμονή που έδειξε,ώστε να γίνω εγώ αυτό που είμαι σήμερα”.